Politika privatnosti i zaštita podataka

Ova stranica se koristi za informisanje posetilaca veb sajta. Politika privatnosti uređuje način na koji Cenoteka.rs prikuplja, koristi, održava i objavljuje informacije prikupljene od korisnika ( "Korisnik") sajta Cenoteka.rs ("Sajt"). Ova politika privatnosti se odnosi na Sajt i usluge koje nudi cenoteka.rs.

 

1. Prikupljanje i korišćenje podataka

Lične informacije o identifikaciji

Lične informacije koje sakupljamo koriste se za pružanje i unapređenje usluga koje nudi Sajt. Vaše informacije za ličnu identifikaciju možemo upotrebiti i za interne poslovne potrebe, poput poboljšavanja rada Sajta, analiziranja i upravljanja svojim poslovanjem. Mi možemo prikupljati lične identifikacione informacije od korisnika na različite načine, uključujući, ali ne ograničavajući se na, kada Korisnik poseti našu veb lokaciju, registruju se na sajtu, pretplati na newsletter, odgovori na anketu. Korisnici mogu uvek odbiti da pruže lične podatke za identifikaciju i to ih može sprečiti da se angažuju na određenim aktivnostima vezanim za Sajt.

Neosetljive informacije o identifikaciji

Možemo prikupljatii nelične informacije o identitetu Korisnika kad god on poseti naš Sajt. Neosetljive informacije o identitetu su sve one informacije koje vaš pretraživač šalje nama. Ovi podaci mogu uključivati ime pretraživača, vrstu računara i tehničke informacije o korisnicima, način povezivanja sa našim Sajtom, stranice naše usluge koje posećujete, vreme i datum vaše posete, vreme provedeno na tim stranama i druge statistike.

Kolačići veb pregledača

Naš sajt može koristiti kolačiće (cookies) kako bi poboljšao korisničko iskustvo. Kolačići su podaci koje veb server šalje na računar za potrebe čuvanja podataka. Kolačići ne mogu izazvati štetu u računarskim sistemima ili datotekama i samo veb sajt koji vam je poslao određeni kolačić može da pročita, izmeni ili izbriše taj kolačić. Imate mogućnost da prihvatite ili odbijete ove kolačiće, kao i da znate kada se kolačići šalju na vaš računar. Ako odlučite da odbijete naše kolačiće, možda nećete moći da koristite pojedine delove naše usluge. Mi koristimo standardne Google Analytics funkcije, i dodatne oglašavačke funkcije, uključujući:

  • Ponovno oglašavanje preko Google analitike
  • Izveštavanje o prikazima na Google mreži multimedijalnog oglašavanja
  • Integracije DoubleClick platforme
  • Izveštaji Google analitike o demografskim kategorijama i interesovanjima
  • Ponovno oglasavanje preko Facebook Pixel-a

Kako koristimo prikupljene informacije

Sajt može prikupiti i koristiti lične podatke Korisnika u sledeće svrhe:

  • Za poboljšanje pružanja usluge
  • Za personalizovane korisničkog iskustva
  • Periodično slanje newslettera. Newsletter - Ukoliko ste se prijavili na naš newsletter ili ste na drugi način izabrali opciju da povremeno dobijate obaveštenja o akcijama i drugim pogodnostima, tom prilikom ste sa nama podelili neke vaše podatke koje možemo koristiti za slanje ovih obaveštenja.

 

2. Otkrivanje informacija drugim entitetima

Ko ima pristup vašim ličnim informacijama?

Cenoteka.rs ima odgovarajuću praksu prikupljanja, skladištenja i obrade podataka i mere zaštite od neovlašćenog pristupa ili uništavanja vaših ličnih podataka, kao što su email adrese, lozinke i podaci koji se čuvaju na našem Sajtu. Pristup mogu imati treća lica koja nastupaju u ime Sajta. U ovim slučajevima, takva treća lica mogu da koriste vaše lične podatke isključivo za potrebe koje su gore navedene i isključivo u skladu sa našim instrukcijama. Saradnici u sektorima koji se bave gore navedenim uslugama mogu imati pristup vašim ličnim podacima, ali samo kada je to strogo neophodno da bi obavili svoje radne zadatke.

Deljenje vaših ličnih podataka

Ne prodajemo, ne trgujemo, ni ne iznajmljujemo lične identifikacione informacije o Korisnicima. Možemo da podelimo generičke agregirane demografske informacije koje nisu povezane sa bilo kojim ličnim identifikacionim informacijama u vezi sa posetiocima i korisnicima, sa našim poslovnim partnerima i oglašavačima u gore opisane svrhe.

 

3. Linkovi na druge stranice

Linkovi ka veb sajtovima koje ne pripadaju Cenoteka.rs

Naša usluga može sadržati veze sa drugim sajtovima, kojima ne upravlja Cenoteka.rs. Ako kliknete na vezu treće strane, bićete upućeni na tu lokaciju, zbog toga vam savetujemo da pogledate Politiku privatnosti na ovim veb stranicama. Cenoteka.rs nije odgovorna za praksu zaštite privatnosti ili za saobraćaj na drugim veb sajtovima. Mi nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, politiku privatnosti ili praksu bilo koje treće strane.

 

4. Saglasnost

Vaš izbor

Ovaj Sajt vam može pružiti mogućnost da izaberete da li hoćete da primate marketinške poruke od Cenoteka.rs, ako to ne izaberete, Cenoteka.rs vam neće slati svoje promotivne ponude.

Kakve zahteve možete da uložite kada su u pitanju vaši lični podaci?

Možete da tražite pristup, ispravku, brisanje ili ograničavanje ličnih podataka koje ste nam prethodno dostavili. Takođe, možete uložiti prigovor na naše korišćenje vaših ličnih podataka ili kada vršimo obradu ličnih podataka na osnovu saglasnosti, da povučete svoju saglasnost. Za svaki od ovih zahteva, u svakom od ovih slučajeva vas molimo da pošaljete zahtev elektronskom poštom na sugestije@cenoteka.rs.

 

5.Promene ove politike privatnosti

Ažuriranje politike privatnosti

Cenoteka.rs zadržava pravo da ažurira ovu politiku privatnosti u bilo koje vreme. Stoga vam savetujemo da periodično pregledate ovu stranicu u slučaju promena. Obaveštavamo vas o svim promenama tako što ćemo objaviti novu Politiku privatnosti na ovoj stranici. Ove promene stupaju na snagu odmah nakon objavljivanja na ovoj stranici. U Beogradu, 31.10.2018.godine