Vodka ABSOLUT 0.7l

Opis proizvoda

Proizvođač:

Absolut

Količina i jedinica mere:

0.7 l

Poznati bar-kodovi:

7312040017683, 7312040097708, 17312040017680

Absolut votka je švedski brend votke, prvi put proizveden u Ahusu na jugu Švedske. Brend je u vlasništvu kompanije Pernod Ricard koja ju je kupila 2008.godine od švedske vlade. Absolut votka predstvlja treći najpoznatiji brend žestokih alkoholnih pića na svetu posle Bakardija i Smirnofa i prodaje se u čak 126 zemalja.

 

Absolut vodka cena

Cena absolut vodke varira od marketa do marketa i kreće se između 1200 i 1600 dinara za flašu od 0,7l u najvećim trgovinskim lancima u Srbiji. Pored toga, na tržištu Srbije u prodaji se može naći i flaša od jednog litra, kao i Absolut vodka sa ukusima citron, kruške i mandarine.

 

Istorija Absolut vodke

Lars Olsson Smith iz Ahusa je 1879.godine odlučio da umesto 3 ili 4 puta, koliko se koristi za običnu vodku, izvrši neograničeno mnogo destilacija kako bi dobio apsolutno čistu votku. Zbog toga je i naziv vodke – Absolut vodka. Sto godina kasnije, ponovo je proizvedena ova vodka i 1979.godine predstavljena je u Njujorku i ubrzo je postala popularna širom sveta.

 

Kako se pravi vodka?

Proizvođač Absolut vodke tvrdi da je glavni sastojak ovog pića zimska pšenica koja se gaji u Švedskoj, uz minimalno korišćenje đubriva. Takozvana ozima pšenica raste ispod snega i od nje se dobija tvrdo zrno. Vodki se između ostalog dodaju i male primese suvog voća.

Standardna vodka je bezbojno piće nastalo destilacijom žitarica ili krompir. Naziv potiče od slovenske reči „voda“, kao demunutiv u ruskom jeziku. Procenat alkohola u vodki se kreće između 35 i 70%, a najčešže se sreće vodka od 40% alkohola. Interesantan je podatak da je Dmitri Mendeljejev, tvorac periodnog sistema elemenata, izračunao da je savršen postotak alkohola u vodki 38%.

 

Kako se pije vodka?

Vodka može da se pije sa ledom, sama ili u kombinaciji sa drugim pićima. Vodka je postala nezamenjivi deo mnogih koktela poput Cosmopolitan koktela, Bloody Mary, Sex on the Beach, Long Island Iced Tea i mnogi drugi.

 

Kretanje cena u prethodnom periodu

Potrebno je da se prijavite kako biste mogli da vidite grafikon