Jogurt IMLEK Moja kravica bez laktoze 2,8% 1kg

Opis proizvoda

Proizvođač:

Imlek

Količina i jedinica mere:

1 kg

Poznati bar-kodovi:

8601500115724

Moja kravica jogurt bez laktoze 1kg: Probajte novi proizvod koji je lak za varenje i omogućava svima da bez tegobe uživaju u svim vrednostima jogurta.

 

Naziv proizvoda: Moja kravica jogurt bez laktoze 1kg


Zapremina: 1kg
Bar-kod: 8601500115724
Energetska vrednost: 244,4kJ / 58,4 kcal
Proteini: 2,9g
Ugljeni hidrati:4,5g
Masti: 2,8%mm
Način čuvanja: 0°C do +8°C
Laktoza: manje od 0,2g

Šta je laktoza?


Laktoza je prirodni šećer koji se nalazi u mlečnim proizvodima poput mleka, jogurta, sira i sladoleda.

 

Šta je netolerancija na laktozu?


Tokom varenja, laktoza se raščlanjuje u tankom crevu. Enzim laktaza deli laktozu na dva jednostavna šećera – glukozu i galaktozu. Netolerancija na laktozu se javlja kad u telu ne postoji dovoljno enzima laktaze koji bi razbio svu laktozu. Rezultat toga je da nešto laktoze nesvareno prođe u debelo crevo gde je bakterije razbiju kako bi se proizvela mlečna kiselina, ugljen dioksid i gas vodik. To može izazvati nadimanje, grčeve i gasove. Velika koncentracija laktoze u debelom crevu privlači vodu u creva, izazivajući vodenasti proliv.

O kompaniji


IMLEK je regionalna kompanija koja posluje na teritorijama Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Otkupljuje mleko od više hiljada farmera-kooperanata u Srbiji i sa njima ostvaruje evropske standarde i kriterijume kvaliteta.

Tradicija duga više od pola veka, stručni kadrovi, savremena tehnologija i stalno unapređivanje proizvodnje rezultiralo je u više od 80 različitih mlečnih proizvoda koje IMLEK svakodnevno donosi.

Mnogobrojna ulaganja dovela su do najvišeg stepena kvaliteta proizvoda, kao i do mnogobrojnih nagrada i priznanja za kvalitet u okviru različitih sajamskih manifestacija i nezavisnih analiza proizvoda na tržištu.

Pored jasno prepoznatljivih brendova kao sto su Moja Kravica bez laktoze, razne vrste mleka, posebno se ulaže u segment funkcionalnih proizvoda pa se tako pored kvaliteta sirovine i proizvoda, savremene i praktične ambalaže, potrošačima obezbeđuju i mlečni proizvodi sa dodatnim sastojcima koji povoljno utiču na različite aspekte ljudskog organizma i zdravlja.

 

Kretanje cena u prethodnom periodu

Potrebno je da se prijavite kako biste mogli da vidite grafikon