Najčešće postavljana pitanja

Kako da saznam kada su cene poslednji put ažurirane?

Datum poslednjeg ažuriranja cena možete videti tako što ćete mišem preći preko logoa marketa. Cene ažuriramo više puta nedeljno. Mogućnost da je u međuvremenu došlo do promene cena je mala i odnosi se uglavnom na voće, povrće i delikates, pa smatramo da je ažuriranje cena bar dva puta nedeljno dovoljno kako bi građani imali uvid u to gde im je najjeftinije da kupuju.

Da li se cene istaknute na sajtu odnose samo na proizvode koji se mogu naći u trgovinskim objektima u Beogradu?

Cene koje možete videti na sajtu za sada su cene prikupljene isključivo u beograskim trgovinskim objektima. Svaki trgovinski lanac zadržava pravo da u različitim gradovima formira različite cene. Ipak, neretko je slučaj da se cene proizvoda u određenom trgovinskom objektu u Beogradu “poklapaju“ sa cenama u objektu istog trgovinskog lanca u nekom drugom gradu ili mestu na teritoriji Srbije.

Da li su cene iste u svim formatima trgovinskih objekata?

Ne. Trgovinski lanci u Beogradu imaju različite formate (Cash&carry, hipermarket, supermarket itd.) i svaki format ima posebnu cenovnu politiku. Na primer, Roda Cash&Carry na Autoputu 18 (kod Zmaj pumpe), čije su cene proizvoda izlistane na našem sajtu, uglavnom ima drugačije cene od Roda megamarket objekta u TC Stadion.

Da li planirate da na sajt dodate i cene proizvoda iz još nekih trgovinskih lanaca?

Da. Vredno radimo na tome da se na sajtu nađu svi trgovinski lanci koji su konkurentni, kako bi građani mogli što više da uštede. Takođe, u planu je da se na sajtu nađu i trgovinski lanci koji su specijalizovani za određene kategorije proizvoda.

Da li možete da ubacite još neke proizvode na sajt?

Mogućnost da se na sajt ubace novi proizvodi postoji i tim Cenoteke redovno povećava bazu podataka. Pošaljite nam predloge proizvoda koje biste želeli da vidite na sajtu na sugestije@cenoteka.rs

Da li su u cene istaknute na sajtu uračunati i popusti koji se dobijaju na kasi?

Ne. Popuste koji se mogu ostvariti na kasi ili na drugi način u određenim trgovinskim ne računamo. Osim proizvoda koji su na akciji, postoji veliki broj proizvoda koji imaju “zaključanu“ cenu i na koje se ne odnosi popust. S obzirom na činjenicu da trgovinski lanci neretko nisu ažurni kada se radi o informacijama o tome da li se na određeni artikal odnosi popust, gotovo je nemoguće saznati na koje proizvode se ne odnose popusti. Zbog toga, da ne bismo favorizovali navedene trgovinske lance i na taj način potrošače doveli u zabludu, popuste ne obračunavamo.

Primetio sam da pored naziva određenog prozvoda koji tražim nije izlistana njegova cena za jedan, ili više trgovinskih objekata. Kako je to moguće?

Proces popisivanja proizvoda u marketima je kompleksan i moguće je da zbog velikog obima posla popisivači preskoče određeni proizvod, da u tom trenutku tog proizvoda nema u objektu, ili da jednostavno nema stikera sa cenom ispod traženog proizvoda.