Uzo OUZO 12 0.7l

Opis proizvoda

Proizvođač:

Ouzo

Količina i jedinica mere:

0.7 l

Poznati bar-kodovi:

5201003110702


Uzo ili Ouzo je tradicionalno Grčko piće. Najčešće se konzumira pomešano sa ledom ili vodom, tako pomešano dobija belu boja koja podseća na boju mleka. Smatra se da uzo ima poreklo od “Tipsouru”, drugog grčkog pica, koje su u XIV veku pravili na planini Atos.


Najkvalitetniji uzo dolazi sa ostrva Lesvos, gde se pravi od grožđa, a ima karakterističnu aromu anisa. U Grčkoj se tradicionalno služi kao aperitiv, ali može da se pije i za vreme ili posle obroka. Najčešće se pije uz laganiju hranu, svežu ribu, pomfrit, masline, feta sir, a idealan je sa hobotnicom na žaru. Tradiocionalno grčki restorani često će vas i na kraju obroka poslužiti čašicom uza u znak pažnje restorana i sa željom da ostave dobar utisak.


Zbog svoje arome često se koriste i u pripremi jela. Pa tako određeni specijaliteti i deserti dobijaju specifičan ukus anisa.

 

Uzo cena


Cena Uza varira od jednog do drugog trgovinskog lanca i kreće se između 1000 i 1400 dinara za flašu od 700ml. S obzirom na popularnost može se kupiti u svim značajnijim trgovinskim lancima.

Kretanje cena u prethodnom periodu

Potrebno je da se prijavite kako biste mogli da vidite grafikon