Tekila TWO FINGERS 0.7l

Opis proizvoda

Proizvođač:

Two fingers

Količina i jedinica mere:

0.7 l

Poznati bar-kodovi:

89540342443

Tekila je žestoko alkoholno piće koje se proizvodi u okolini Tekile, grada u meksičkoj državi Halisko. Pravi se od biljke plave agave i sarži između 35-55%. Prvi put tekila je proizvedena u 16.veku. Ipak i ranije se pravilo piće slično tekili (takođe od agave) i zvali su ga octli, a koje je kasnije dobilo ime pulque. Kada su španski konkvistadori popili sve količine brendija koje su poneli sa sobom, počeli su da destiluju astečko piće. Oko 1600.godine Don Pedro Sančez počeo je sa intenzivnom proizvodnjom tekile. Današnja tekila počela je da se proizvodi početkom 19.veka u Gvadalahari, a vek kasnije postala je popularna širom sveta. Na svetu je danas poznato oko 2000 vrsta tekile, a od toga 600 se proizvodi u Meksiku.

Bar-kod: 89540342443
Zapremina: 700 ml

 

Two fingers cena

Cena two fingers tekile kreće se između 1500 i 1900 dinara u najvećim trgovinskim lancima. U Srbiji u prodaji najčešće može naći zlatna i srebrna Two fingers tekila. Ona je i najpoznatija tekila u Srbiji i uprkos višoj ceni u odnosu na ostale tekila, Two Fingers je prvi izbor u kupovini ovog meksičkog pića.

 

Tekila se najčešće klasifikuje u pet kategorija:

1. Zlatna tekila (oro)
2. Bela ili srebrna tekila(tequila blanco ili tequila silver)
3. Odležala tekila (reposado tequila)
4. Stara tekila (anejo tequila)
5. Eksta stara tekila (extra anejo tequila)

 

Kako se tekila pije?

Tekila se služi sa solju i limunom,. Tekila se pije tako što se ovlaži prednji deo dlana između palca i kažiprsta i polosi se. Zatim se poliže so, popije tekila i uzme limun. So služi da bi se ublažila žestina tekile, dok limun uravnotežuje ukus.

U Meksiku se telika pije sa sangrijom tako što se neizmenično piju jednake količine jednog i drugog pića. U Evropi se često umesto soli i limuna konzumira cimet i kriška pomorandže.

 

Kretanje cena u prethodnom periodu

Potrebno je da se prijavite kako biste mogli da vidite grafikon