Liker JAGERMEISTER 1l

Opis proizvoda

Proizvođač:

Jagermeister

Količina i jedinica mere:

1 l

Poznati bar-kodovi:

4067700013002, 4067700018175

Jagermeister je nemačko alkoholno piće koje sadrži oko 35% alkohola i sastoji se od 56 vrsta biljaka. Glavni je proizvod nemačke kompanije Mast-Jagermeister. Sedište kompanije nalazi se u gradu Volfenbitel, Donja Saksonija (Nemačka).

Jegermaister je biljni liker. Prvi put u prodaji se našao 1935.godine. Sličan je drugim evropskim likerima poput Gammel Dansk (Danska), Unicum (Mađarska), Becherovka (Češka), Pelinkovac (Hrvatska), Gorki List (Srbija), Demanovka (Slovačka), Chartreuse i Bénédictine (Francuska). Kompanija preporučuje da se piće servira sa ledom.

Liker je dobio ime Jegermaister jer je njegov izumitelj, Kurt Mast, bio strastveni lovac. Pošto "jeger" znači lovac, a "meister" gospodar, doslovan prevod znači gospodar lovaca (Hunting master).


Etiketa Jagermaistera sadrži svetleći hrišćanski krst između rogova jelena. Ova slika predstavlja dva hrišćanska sveca (svetog Huberta i svetog Evstatija) koji su prešli u hrišćanstvo nakon što im se prikazala vizija tokom lova gde su videli hrišćanski krst između rogova jelena.


Danas je Jagermeister najprodavaniji liker u Nemačkoj. Kompanija sponzoriše brojne sportske timove, pre svega u automoto industriji i fudbalu.

 

Jegermaister cena


Cena Jagermaistera varira od jednog do drugog trgovinskog lanca i kreće se između 1700 i 2300 dinara za flašu od jednog litra. Pored flaše od jednog litra, na tržištu Srbije može se naći I flaša od 700ml koja košta između 1300 i 1800 dinara. Distributer pića za Srbiju je G3 Spirits.

 

Zanimljivosti


Kada se Jagermeister prvi put našao u prodaji, reklamiran je kao lek koji bi mogao pomoći za razne zdravstve probleme, poput probavnih problema i kašlja.
Takođe , uprkos urbanoj legendi, Jegermeister ne sardži krv jelena i losa.
2012.godine, kompanija je pokrenula dve ekstenzije brenda, „raw“ i „ginger lime“

 

Kretanje cena u prethodnom periodu

Potrebno je da se prijavite kako biste mogli da vidite grafikon